Κύπρος: Έκλεψε από σκάφος drone και laptop και προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό

- Advertisement -

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν την αναχώρηση του για χώρα του εξωτερικού, συνελήφθη σήμερα από μέλη της Αστυνομίας, άντρας ηλικίας 19 ετών, ύποπτος σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης θαλάσσιου σκάφους και κλοπής. Η διάρρηξη και κλοπή φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε στις 23 Μαΐου, στο ΤΑΕ Λεμεσού, ο ιδιοκτήτης σκάφους το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Λεμεσού, στο διάστημα μεταξύ 23 Απριλίου και 23 Μαΐου, κλάπηκαν από το σκάφος, μετά από διάρρηξη, ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (drone), μία κάμερα, και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 19χρονου, ο οποίος λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για να αναχωρήσει από την Κύπρο. Εκεί συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, δυνάμει του δικαστικού εντάλματος που είχε εκδοθεί εναντίον του. Ακολούθως της σύλληψης του, ο 19χρονος ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του, για τους σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Πηγή: Sigmalive.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ