Κύπρος: Anti-drone ασπίδα σε Κεντρικές Φυλακές και Προεδρικό, πότε αναμένεται (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Ασπίδα προστασίας από μη επανδρωμένα πτητικά μέσα αποκτούν Προεδρικό Μέγαρο, Κεντρικές Φυλακές, Αρχηγείο Αστυνομίας και αεροδρόμια. Λόγω ωστόσο της πολεμικής σύρραξης στο Ισραήλ, η εγκατάσταση του συστήματος, μετατίθεται για το 2025.

Την ίδια ώρα σε βάθος τριετίας, τοποθετείται η εγκατάσταση  του πολυσυζητημένου συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές

Πιο αναλυτικά, αναβολή για τον 2025 φαίνεται να παίρνει η εγκατάσταση αντι-drone ασπίδας προστασίας σε 5 κρίσιμες υποδομές της Δημοκρατίας. Πρόκειται για το Προεδρικό Μέγαρο, τις Κεντρικές Φυλακές, το Αρχηγείο Αστυνομίας και τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Στόχος του συστήματος είναι η αποτροπή προσέγγισης μη επανδρωμένων πτητικών μέσων.

Σε κάθε περίπτωση το σύστημα, που επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη του 2024, κρίνεται αναγκαίο βάσει των νέων δεδομένων που ισχύουν διεθνώς στη στρατιωτική βιομηχανία. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο “Φ,” η εταιρεία που κέρδισε την προσφορά ζήτησε παράταση χρόνου από την αναθέτουσα αρχή, που είναι η Αστυνομία, καθώς ο πόλεμος στο Ισραήλ καθυστερεί την προμήθεια του.

Από την άλλη, σε βάθος τριετίας, τοποθετείται και η εγκατάσταση συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, με το το Υπουργείο Μεταφορών να έχει καταλήξει μετά από σχετική έρευνα στις προδιαγραφές που πρέπει να τηρεί το σύστημα. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Χριστόφορου Νέστορος:

Πηγή: https://www.alphanews.live/cyprus/anti-drone-aspida-se-kentrikes-fylakes-kai-proedriko-pote-anamenetai-binteo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ