Λιμένι: το πέτρινο στολίδι της Μάνης με τα γαλαζοπράσινα νερά

- Advertisement -

Το Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους πιο όμορφους και παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής που αξίζει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιομέτρων από το Γύθειο και ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Μια λωρίδα παραδείσου στη γη με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό. 

Το Λιμένι, το λιμάνι της Αρεόπολης, είναι κατά γενική ομολογία μια από τις πιο όμορφες κατοικημένες περιοχές της Λακωνικής Μάνης με αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.  Φτάνοντας στο Λιμένι θα θαυμάσει κανείς το παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο και τα τοξωτά ανοίγματά του που μαρτυρούν την αίγλη της εποχής. 

Το ανάκτορο είχε σημαντικό ρόλο στους επαναστατικούς και μεταεπαναστατικούς χρόνους, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του  στρατιωτικού ηγέτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Οι περισσότερες παραλίες στο Λιμένι είναι βραχώδεις ακόμα και μέσα στη θάλασσα.

Δείτε το όπως το κατέγραψε με το drone του το κανάλι Point Of View:

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο https://myhelis.com/ και αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή στο  https://drone.pilotschool.gr/ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ