Μαντινείες Μεσσηνίας: Κάντε τις ομορφότερες διακοπές της ζωής σας μακριά απο δάση με ομπρέλες 

- Advertisement -

Οι  Μαντινείες είναι ίσως ο πιο κρυφός καλοκαιρινός παράδεισος της Μεσσηνίας. 

Τις συναντάμε σε πολύ κοντινή απόσταση από την πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας και σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από αυτήν. 

Οι Μαντινείες όπως τις ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής περιλαμβάνουν την Μικρή και Μεγάλη Μαντινεία, την παραλία της Σάντοβας και φτάνουν έως τις Κιτριές.

Στην πραγματικότητα οι Μαντινείες είναι το προπύργιο της Μεσσηνιακής Μάνης και για αυτό το λόγο έχουν πλούσια ιστορία. 

Επί Τουρκοκρατίας οι Κιτριές αποτελούσαν την έδρα των Μπέηδων της Μάνης, καθώς και το σημαντικότερο λιμάνι του Μεσσηνιακού κόλπου.

Ακόμη, εδώ υπογράφηκε το ιστορικό «Σύμφωνο των Κιτριών» κατά το 1819 από τις οικογένειες Μαυρομιχαλαίων, Γρηγοράκηδων και Τρουπάκηδων οι οποίες υποσχέθηκαν μεταξύ τους ειρήνη καθώς και ένωση των δυνάμεών τους κατά την Επανάσταση του 1821, ενώ τον Μάρτιο του 1821 ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ανέλαβε αρχηγός των σπαρτιατών δυνάμεων.

Σήμερα η Μεσσηνία γενικότερα αλλά ειδικότερα οι Μαντινείες αποτελούν ίσως την ανερχόμενη δύναμη του Ελληνικού τουρισμού καθώς το εκπληκτικού κάλους φυσικό τοπίο με δέντρα να καταλήγουν στην θάλασσα αλλά και οι κρυστάλλινες ακτές συνθέτουν ένα σπάνιο τοπίο για ήσυχες χαλαρές διακοπές.

Στις Μαντινείες δεν θα συναντήσετε δάση από ομπρέλες αλλά το μάτι σας θα χορτάσει πράσινο και θάλασσα ενώ τα ταβερνάκια της περιοχής προσφέρουν εκλεκτούς μεζέδες με το ντόπιο αγνό παρθένο ελαιόλαδο να κυριαρχεί στην τοπική κουζίνα. 

Τι περιμένετε λοιπόν;

Οι Μαντινείες σας περιμένουν.

Απολαύστε την όπως την κατέγραψε με το drone της η ομάδα Up Stories:

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο www.dronehouse.gr .
Παρασκευοπούλου 44 – Περιστέρι Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ