Μεξικό: Έρευνα για τουλάχιστον 5 φόνους σε επίθεση με drones

- Advertisement -

Η αστυνομία του Μεξικό διενεργεί έρευνα για τους φόνους πέντε ανθρώπων στην πολιτεία Γκερέρο κατά τη διάρκεια σύγκρουσης μεταξύ διακινητών ναρκωτικών, ενώ ΜΚΟ κατήγγειλε επίθεση με drones.

Οι φόνοι ήταν «αποτέλεσμα σύγκρουσης μεταξύ δυο συμμοριών κακοποιών, της “La Familia Michoacana” και της “Los Tlacos”, που διεκδικούν τον έλεγχο της περιοχής», αποκάλυψε η εισαγγελία.

Την Παρασκευή (5/1), μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Minerva Bello, ανακοίνωσε πως το χωριό Μπουεναβίστα υπέστη «επίθεση με drones, εκρηκτικούς μηχανισμούς».

Μετά την καταγγελία, η εισαγγελία της πολιτείας Γκερέρο άρχισε έρευνα που επέτρεψε να διαπιστωθεί πως υπήρχαν «απανθρακωμένοι σκελετοί πέντε ανθρώπων μέσα σε όχημα που πυρπολήθηκε».

Ωστόσο, τα λείψανα ανέσυραν «κάτοικοι της Τετέλα ντελ Ρίο», γειτονικής κοινότητας, και οι αρχές δεν βρήκαν παρά μόνο το απανθρακωμένο όχημα.

Ο διευθυντής της ΜΚΟ Minerva Bello, ο ιερέας Φιλιμπέρτο Βελάσκες, είπε ότι ενημερώθηκε από τις αρχές πως «δολοφονήθηκε κόσμος» στη Μπουεναβίστα ντε λος Ουρτάδο.

«Μιλούν για 30 ανθρώπους», απάντησε ερωτηθείς αν γνωρίζει πόσα είναι τα θύματα.

«Μπορέσαμε να διαπιστώσουμε την παρουσία καμμένου οχήματος, μέσα στο οποίο βρισκόταν απροσδιόριστος αριθμός απανθρακωμένων πτωμάτων», συνέχισε κάνοντας λόγο για «πέντε κρανία».

«Μας ανέφεραν πως υπάρχουν έξι επιζήσαντες», πρόσθεσε.

Η εισαγγελία ανέφερε πως δεν έχει ενημερωθεί για καμιά εξαφάνιση.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ