Με πυραύλους και drones θα δολοφονούσαν τον Ζελένσκι

- Advertisement -

Με πυραύλους και drones σχεδίαζαν να εξοντώσουν, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως επίσης και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοφ και τον επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Βασίλ Μαλιούκ.

Η επιχείρηση είχε οργανωθεί από τους αξιωματικούς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Μαξίμ Μισούστιν, Ντμίτρο Περλίν και Αλεξέι Κορνέφ όπως γράφει ο Guardian.

Στόχος τους ήταν να βρουν κάποιον από το περιβάλλον του προέδρου Ζελένσκι προκειμένου να τον σκοτώσει. Από εκεί και πέρα όσον αφορά στον Μπουντάνοφ και τους άλλους αξιωματούχους το σχέδιο ήταν να δολοφονηθούν με πυραυλικό χτύπημα, με drone-καμικάζι και θα ακολουθούσε ένα χτύπημα με πυραύλους προκειμένου να εξαφανίσει τις αποδείξεις για τα drone.

Στις συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί ο Περλίν αναφέρεται στην πυραυλική επίθεση με στόχο τον Μπουντάνοφ ως «το μεγάλο πουλί» και για το χτύπημα με drone με τη φράση «μικρό πουλί». Ο ίδιος φέρεται να έλεγε ότι «η σειρά είναι πύραυλος, drone, πύραυλος».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ένας από τους Ουκρανούς που έχουν συλληφθεί είναι συνταγματάρχης και μάλιστα είχε κάνει συνάντηση με τον Κορνέφ μυστικά πριν το 2022.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ