Με σεληνιακό τοπίο μοιάζουν οι μεγαλύτερες αλυκές της Ελλάδας.Δείτε γιατί…

- Advertisement -

Οι μεγαλύτερες αλυκές της χώρας. Η ιστορία αιώνων και η συμβολή στην τοπική οικονομία είναι το ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας. Η άλλη είναι η ίδια η εικόνα που βλέπει κανείς επισκεπτόμενος την περιοχή. Χρώματα κάθε είδους και ένα τοπίο που μοιάζει σεληνιακό σε αρκετά σημεία.
Στις ακτές της λιμνοθάλασσας υπάρχουν δύο αλυκές. Η μία ανήκει στο Δημόσιο και η άλλη στο δήμο Μεσολογγίου.
Από αυτές της δύο αλυκές παράγεται σε σταθερή βάση τουλάχιστον το 50-70% της ελληνικής παραγωγής αλατιού. «Παλιότερα η μία ονομαζόταν Άσπρη, η κρατική, και Μαύρη η δημοτική.
Η διαδικασία παραγωγής αλατιού αρχίζει τον Μάρτιο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Το θαλασσινό νερό αντλείται από την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και διοχετεύεται στα διαμερίσματα (λεκάνες). Από εκεί προχωράει στα επόμενα διαμερίσματα, όπου το αλάτι αντλείται από τα κρυσταλλωτήρια.
Στις αλυκές Μεσολογγίου το αλάτι συλλέγεται και συγκεντρώνεται ολόλευκο και καθαρό σε μικρούς σωρούς. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της πλύσεως, μεταφέρεται με την βοήθεια μεταφορικής ταινίας στις υπαίθριες αποθήκες σχηματίζοντας αλατοσωρούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα που εντυπωσιάζει και εκπλήσσει τους περαστικούς.

Θαυμάστε τις αλυκές μεσολογγίου στο εναέριο βίντεο του επαγγελματία χειριστή drone Θανάση Τζέλλου :

Αποκτήστε ευρωπαϊκό δίπλωμα χειριστή drone στην Patras Drone Academy 

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ : https://www.patrasdroneacademy.eu/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ