Με drone εντοπίστηκε εγκαίρως η φωτιά στη δροσοπηγή

- Advertisement -

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε τις σημασία των νέων τεχνολογιών που αποτελούν αρωγό στη «μάχη» με τις φλόγες.

Για τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στην Πυροσβεστική, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε χτες σε Δροσοπηγή και Βαρυμπόμπη.

Πλέον, η μεγάλη πυρκαγία σε δασική έκταση της περιοχής είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε τη σημασία των νέων τεχνολογιών που συνδράμουν στη «μάχη» με τις φλόγες, τονίζοντας το γεγονός πως η πυρκαγιά εντοπίστηκε από drone.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Η έναρξη της σημερινής φωτιάς στη Δροσοπηγή εντοπίστηκε από drone που μετέδωσε απευθείας την εικόνα στο War Room του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πυροσβεστών μας, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στο early warning και στην άμεση απόκριση των επιχειρησιακών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς», σημείωσε αρχικά.

«Μόλις οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Δροσοπηγή, έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων στη Βαρυμπόμπη σε φωτιά που μόλις είχε εκδηλωθεί και αντιμετωπίστηκε και αυτή άμεσα χωρίς να προλάβει να απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Παρακολούθησα από το πεδίο τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών μας και όλων όσων επιχείρησαν.

Εφέτος θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς στην πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς», έγραψε ακόμη σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Βρείτε ολα τα επαγγελματικά drone της Dji (και με θερμική κάμερα υψηλής ανάλυσης) κατάλληλα για παρακολούθηση – έρευνα – διάσωση – εντόπιση πυρκαγιών και πολλών άλλων εφαρμογών στην JGC 

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ: https://www.jgc.gr/index.php/el/products/photogrammetry-drones/drones/dji-enterprise

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ