Μοτοσικλέτα εξοπλισμένη με… drone!

- Advertisement -

Αυτή μάλλον είναι η πιο περίεργη πατέντα που έχουμε δει ως τώρα για μοτοσικλέτες του 2021. Η Honda είναι Τι θα δούμε ακόμα αναρωτιέμαι…μια εταιρεία η οποία στην ιστορία της έχει πολλές φορές παρουσιάσει καινοτομίες, αλλά αυτήν τη φορά φαίνεται να ξεπέρασε τον εαυτό της.

Πατέντα την οποία κατάθεσε η ιαπωνική φίρμα και είδαμε πρώτη φορά στο ιταλικό moto.it, έχει να κάνει με μια μοτοσικλέτα η οποία στην ουρά της έχει ενσωματωμένο ένα… drone. Η μοτοσικλέτα είναι ηλεκτρική και το σχέδιο δείχνει μία ροή αέρα η οποία διαπερνάει τη μοτοσικλέτα και καταλήγει στην ουρά στην οποία υπάρχουν ανεμιστήρες, όπως στα Benelli Tornado της δεκαετίας του 2000.

Ακόμα δε γνωρίζουμε τη χρήση που θα έχει το drone στη μοτοσικλέτα

Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ηλεκτρική μοτοσικλέτα δρόμου

Γρήγορα όμως αντιλαμβάνεσαι πως οι ανεμιστήρες δε χρησιμεύουν στη ροή αέρα, αλλά πρόκειται για έναΤο πιθανότερο σενάριο παρόλα αυτά είναι πως πρόκειται για σύστημα ασφάλειας drone έτοιμο να απογειωθεί από την ουρά της μοτοσικλέτας. Η χρήση του είναι άγνωστη για την ώρα, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι μπορεί να βοηθάει σε κάποια στιγμή ανάγκης, να ειδοποιήσει και να εντοπίσει τη μοτοσικλέτα σε περίπτωση ατυχήματος ή ίσως απλά να απογειώνεται και να καταγράφει την πορεία της μοτοσικλέτας προς ευχαρίστηση του αναβάτη.

Όπως και να έχει, τέτοιες πατέντες δύσκολα βλέπουν το φως της παραγωγής, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος.

Προφανώς, έχουμε να κάνουμε με κάποιο σύστημα ασφάλειας

Πηγή: zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ