Μυστική έκθεση ΝΑΤΟ: Η Ρωσία αποσύρει αεροσκάφη από την Κριμαία, υπό τον φόβο χτυπημάτων των ουκρανικών UAV

- Advertisement -

Η Ρωσία μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κριμαία αποφάσισε να αποσύρει τα μαχητικά αεροσκάφη.

Αυτό γράφει σύμφωνα με την εφημερίδα Novaya Gazeta, ο ιστότοπος Business Insider ο οποίος επικαλείται μυστική έκθεση του ΝΑΤΟ που περιήλθε στα χέρια του.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΝΑΤΟ, η Ρωσία ήδη απέσυρε 10 μαχητικά αεροσκάφη από την Κριμαία. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, από την χερσόνησο αποσύρθηκαν έξι μαχητικά SU-35C και τέσσερα MIIG-31BM.

«Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι δύσκολο να εντοπισθούν ως στόχοι για τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», αναφέρεται στην έκθεση.

Παράλληλα, η Ρωσία αύξησε τον αριθμό των τακτικών πυραύλων εδάφους-αέρος που διαθέτει στη χερσόνησο για να αποκρούσει πιθανές επόμενες επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Ουκρανία.

Στις 18 Αυγούστου κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις στην πόλη Κερτς και κοντά στο αεροδρόμιο «Μπέλμπεκ» στην Σεβαστούπολη.

Στις 20 Αυγούστου μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το επιτελείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «έπεσε στην στέγη και ανεφλέγη» είχε ανακοινώσει ο κυβερνήτης της περιοχής Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ.

Πηγή : Novaya Gazeta.Europe, https://www.businessinsider.de/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ