Μόσχα: Κατηγορεί το Κίεβο ότι στοχοθέτησε με drones πυρηνικό σταθμό στη Ρωσία χωρίς να προκαλέσει ζημιές

- Advertisement -

Η Μόσχα κατηγόρησε την Παρασκευή (27/10) την Ουκρανία ότι έβαλε την Πέμπτη, στο στόχαστρο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στον πυρηνικό σταθμό στη μεθοριακή περιφέρεια της Ρωσίας Κουρσκ, χωρίς να προκληθούν ζημιές ούτε αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας.

«Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 2023, αποτράπηκε επίθεση με τρία εχθρικά drones στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ. Το συμβάν αυτό δεν επηρέασε τη λειτουργία του σταθμού», ανέφερε ο φορέας διαχείρισης του σταθμού σε ανάρτησή του, στο Telegram.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης την επίθεση αυτή, η οποία έγινε γύρω στις 23:50 (και ώρα Ελλάδος), χωρίς να διευκρινίσει πως είχε στόχο τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ.

«Η ακτινοβολία υποβάθρου του σταθμού του Κουρσκ και στη ζώνη στην οποία βρίσκεται αυτός είναι στο επίπεδο των φυσιολογικών τιμών», συνεχίζει ο φορέας διαχείρισης του σταθμού, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση δεν προκάλεσε «ούτε θύματα ούτε ζημιές».

«Ο σταθμός του Κουρσκ λειτουργεί κανονικά», πρόσθεσε.

Στην ουκρανική πλευρά, οκτώ πυροσβέστες τραυματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής (27/10), από ρωσικό βομβαρδισμό σε στρατώνα στην πόλη Ιζιούμ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ιγκόρ Κλιμένκο.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Μικολάιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ανέφερε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής στη διάρκεια της νύχτας, από την οποία δεν προκλήθηκαν θύματα.

Σύμφωνα παράλληλα με την ουκρανική προεδρία, ένα παιδί σκοτώθηκε από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια Σούμι, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ