Νέα καριέρα στην εποχή των Drones! Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για τον κάθε επαγγελματία χειριστή

- Advertisement -

Η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, από άποψης τεχνολογικής εξέλιξης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η… εποχή των Drones! Κι αυτό διότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν μεταβάλλει σε βαθμό που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά μια σειρά πρακτικών και δυνατοτήτων, που επηρεάζουν και την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την ευρυθμία της λειτουργίας της κοινωνίας, σε οικονομικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο! 

Αυτή η νέα… εποχή διανοίγει και πολλές δυνατότητες ακόμα και για το χτίσιμο μιας καλής καριέρας, για τον χειριστή που θα αγαπήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη… 

Αποστολές έρευνας και διάσωσης, αεροφωτογραφίσεις, εναέριες καταγραφές και παρεμβάσεις, άμεση μεταφορά φαρμάκων και άλλων αγαθών, στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι μόνο μερικοί τομείς. Και φυσικά, οι αμίμητες δυνατότητες των αεροκινηματογραφίσεων, τόσο για τον απλό χομπίστα, όσο και για τους επαγγελματίες αλλά και τα κινηματογραφικά συνεργεία! 

Αρκεί να φανταστείτε μόνο ότι όσα γίνονταν μόνο με… ελικόπτερο, πλέον μπορούν να επιτευχθούν, και ακόμα καλύτερα, με ένα τεχνολογικό «gadget» των λίγων εκατοντάδων ευρώ! 

Ας μείνουμε στην αεροκινηματογράφιση… 

Οι δυνατότητες που διανοίγονται είναι οι εξής: 

Εναέρια πλάνα για επαγγελματικά promo επιχειρήσεων, βίντεο κλιπ κτλ. 

Γυρίσματα για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως οι γάμοι, οι συναυλίες κτλ. 

Η εναέρια καταγραφή ακινήτων, ξενοδοχείων, ή και σκαφών. 

Γύρισμα εσωτερικών χώρων με cinewoop για εντυπωσιακά πλάνα! 

Αθλητικά γεγονότα, αγώνες ταχύτητας, θαλάσσια σπορ… 

Και… Το τι μπορούν να κάνουν τα fpv έχετε δει και πώς αλλάζουν ολόκληρη την οπτική των μοντέρνων βίντεο; 

Για ντοκιμαντέρ και κινηματογράφο είπαμε; 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι καλοί φωτογράφοι πλέον διαθέτουν ένα drone και την αντίστοιχη εκπαίδευση. Αλλά ακόμη κι αν δεν έχουν, τότε συνήθως συνεργάζονται με έναν «ειδικό».



Πώς μπορεί να ξεκινήσει κανείς να αναπτύσσει το πάθος του και το ταλέντο του για τα drones; 

Καταρχάς, μπορεί να πουλά τις καλύτερες φωτογραφίες του σε εξειδικευμένες διαδικτυακές πλατφόρμες με εκατομμύρια πελάτες, όπως είναι η Shutterstock ή η Getty Images, ή ακόμα και σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς. 

Διαρκώς άλλωστε διοργανώνονται και παγκόσμιοι διαγωνισμοί, με θεματικές κάθε είδους, και σπουδαία έπαθλα! Τελευταία, δε, βλέπουμε και πολλές εκθέσεις εναέριας φωτογραφίας που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού. 

Δημοσιογράφοι ή παραγωγοί ντοκιμαντέρ συχνά είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, με καλές αμοιβές, με χειριστές drone, ώστε να «εκτοξεύσουν» την ποιότητα του προϊόντος τους.

Και οι δυνατότητες διαρκώς… διευρύνονται! 

Το μόνο που πρέπει να κάνετε αρχικά -είναι απαραίτητο κι υποχρεωτικό- είναι να αποκτήσετε ένα δίπλωμα χειριστή, ώστε να πετάτε νόμιμα και με σεβασμό στους κανόνες! Αρκούν λίγες εβδομάδες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, σε κάποια εξειδικευμένη σχολή, που υπάρχουν πλέον παντού. 

Εσείς… το σκέφτεστε ακόμα; Φορτίστε τις μπαταρίες, πάρτε το χειριστήριο στα χέρια και… καλές πτήσεις! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ