Ναυάγιο 100 ετών αποκάλυψε το υποβρύχιο drone Hydrus (videos)

- Advertisement -

Ένα μικρό υποβρύχιο drone που ονομάζεται Hydrus εντόπισε τα συντρίμμια από το ναυάγιο ενός πλοίου που κουβαλούσε κάρβουνο, το οποίο βυθίστηκε πριν από περίπου 100 χρόνια στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας. Με βάση τα δεδομένα που κατέγραψε το drone, οι επιστήμονες μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραμμετρία για να “ανακατασκευάσουν” ουσιαστικά το 70 μέτρων πλοίο σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο.

Ο Ross Anderson, επιμελητής του Μουσείου της Δυτικής Αυστραλίας, μπόρεσε να αναγνωρίσει το ναυάγιο ως ένα σιδερένιο σκαρί που μετέφερε κάρβουν και χρησιμοποιήθηκε κάποτε στο λιμάνι Freemantle για να εξυπηρετεί ατμόπλοια. Πιθανώς ναυπηγήθηκε την περίοδο 1860-1890 και βυθίστηκε κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1920.

Τα δεδομένα γεωεντοπισμού που δόθηκαν στους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Curtin HIVE τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραμμετρία για να μετατρέψουν σε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο. Η δουλειά με το Hydrus θα συνεχιστεί και υπολογίζεται ότι ανά τον κόσμο υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια ναυαγισμενα πλοία όλων των ειδών.

Δείτε τα βίντεο:

Για να κινηματογραφήσετε ναυάγια κάτω απο το βυθό της θάλασσας και όχι μόνο, η TOPOMARKET έχει για εσάς τη λύση με τα υποβρύχια επαγγελματικά της drones.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ: https://www.topomarket.gr/el/130-υποβρύχια-και-ιπτάμενα-drones

Πηγή: https://www.enternity.gr/Article/FreeTime/News/nauagio-100-eton-apokalypse-to-ypobryxio-drone-hydrus-videos/87396.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ