Νεκροί 3 Aμερικανοί στρατιώτες από επίθεση με drone στην Ιορδανία – 25 τραυματίες

- Advertisement -

Τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν και 25 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον αμερικανικής βάσης στα σύνορα Ιορδανίας με τη Συρία, δήλωσε την Κυριακή ο Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν για την επίθεση.

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε πληροφορίες για αυτήν την επίθεση, εμείς γνωρίζουμε ότι διεξήχθη από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, που δρουν στη Συρία και το Ιράκ», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

«Θα συνεχίσουμε τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα θέσουμε όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τον τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε», τόνισε ο Μπάιντεν σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των στρατιωτών που τραυματίστηκαν, αλλά το CNN ανέφερε ότι τουλάχιστον 24 μέλη των υπηρεσιών τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Η Ιορδανία δηλώνει ότι η επίθεση κατά των Αμερικανών στρατιωτών δεν έγινε στο έδαφός της

Η επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες δεν έγινε στο έδαφος της Ιορδανίας αλλά στη Συρία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιορδανίας.

Ο Mουχάμαντ αλ Μπουμπαϊντίν δήλωσε στο ιορδανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο al Mamlaka ότι η επίθεση είχε στόχο την αμερικανική βάση Αλ-Τανφ στη Συρία.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των μελών του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού που μπορεί να έχουν τραυματιστεί στην επίθεση σε βάση της βορειοανατολικής Ιορδανίας, με 34 μέλη του στρατού να τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανούς τραυματικούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα από τη στρατιωτική βάση στην Ιορδανία, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ανακοίνωση νωρίτερα του αμερικανικού στρατού ανέφερε ότι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στην επίθεση. Το Πεντάγωνο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες για τους τύπους των τραυματισμών που υπέστησαν, αλλά ο τραυματικός εγκεφαλικός τραυματισμός είναι συνήθης μετά από μια μεγάλη έκρηξη.

Πηγή: Reuters – Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ