Νορβηγία: Ύποπτο drone πάνω από εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

- Advertisement -

Η νορβηγική αστυνομία ερευνά αναφορές για ένα drone που εντοπίστηκε να πετά πάνω από το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου του Κάρστοε, στη νοτιοδυτική Νορβηγία για ενδεχόμενη παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, ανέφερε η εφημερίδα Stavanger Aftenblad.

Η νορβηγική στρατιωτική Εσωτερική Φρουρά έχει τοποθετηθεί στο Κάρστοε και σε άλλες μεγάλες εγκαταστάσεις εξαγωγής ενέργειας από τότε που οι αρχές ενίσχυσαν την ασφάλεια στις νορβηγικές εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τις διαρροές του Nord Stream στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη και πριν από τα περιστατικά στο Nord Stream, η Αρχή Ασφάλειας Πετρελαίου της Νορβηγίας (PSA) είχε προειδοποιήσει τις ενεργειακές εταιρείες να είναι σε επαγρύπνηση για μη αναγνωρισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η αστυνομία απάντησε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε μια τηλεφωνική απειλή κατά του εργοστασίου φυσικού αερίου Νιχάμνα, το οποίο μαζί με το Κάρστοε και μερικές άλλες νορβηγικές τοποθεσίες συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις εξαγωγής ενέργειας της Ευρώπης.

Η Νορβηγία είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά από μια απότομη μείωση των ροών από τη Ρωσία.

Πηγή: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ