Ξεκίνησε ο ψεκασμός με drone για κουνούπια (βίντεο)

- Advertisement -

Στα πλαίσια του τριετούς Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών 2023-2025» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης 3 Απριλίου, ψεκασμός από αέρος με τη χρήση drone στην περιοχή του Αλμυρού του Αγίου Νικολάου.

● Το drone χρησιμοποιείται για ψεκασμούς σε δύσβατα σημεία, στις περιοχές εκείνες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες από τα συνεργεία επίγειων ψεκασμών.

Ο κ. Αντώνης Παπαδάκης, Επόπτης Δημόσιας Υγείας και Συντονιστής του Προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας Κρήτης μας μίλησε για τη δράση: «Σήμερα ξεκινάμε, για πρώτη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, εφαρμογή καταπολέμησης στον κουνουπιών με drone. Πρόκειται για προνυμφοκτονία, στοχεύουμε δηλαδή στις προνύμφες, στην καταπολέμηση των κουνουπιών μέσα στο νερό, ώστε αυτές να μην αναπτυχθούν σε κουνούπια».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα λέγοντας ότι «τα σκευάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά. Υπάρχει και γραμμή επικοινωνίας όπου μπορεί o οποιοσδήποτε να κάνει αναφορά για προβλήματα με κουνούπια».

  • Παρόντες στη δράση του Αλμυρού ήταν η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Λασιθίου κ. Μαρία Μωϋσάκη, ο κ. Γιώργος Βλάχος, τομεάρχης της εταιρείας που έχει αναλάβει το πρόγραμμα υλοποίησης για όλη την Κρήτη και ο κ. Κώστας Παναγούλης της Π.Ε. Λασιθίου.

ΥΓ.: Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για θέματα σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στα τηλέφωνα 8001124424 (δωρεάν κλήση από σταθερό τηλέφωνο) & 2310678900 (09:00-16:00).
ΛΕΩΝ.Κ.

Πηγή: Anatolh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ