Ξεκινά η Formula 1 των αιθέρων (βίντεο)

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας ταχύτητας με δύο drones,τα οποία θα παιρνούν μαζί με άλλα σε αναμετρήσεις που οι διοργανωτές του εγχειρήματος έχουν ονομάσει Formula 1 των αιθέρων. Πρόκειται επί της ουσίας για την πρώτη έστω και ανεπίσημη αναμέτρηση σε αυτό το νέο μηχανοκίνητο σπορ.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται με το Mk3 που αποτελεί ένα υβρίδιο ενός ελικοπτέρου, ενός μαχητικού τζετ και ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα ενώ μπορεί να πιάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα. Διαθέτει οκτώ έλικες, ένα κοκπιτ από ανθρακονήματα, μπορεί να πετάει με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα και λειτουργεί με τηλεχειρισμό από έναν πιλότο που βρίσκεται σε έδαφος. Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Alauda Aeronautics που εδρεύει στην Αυστραλία και στην δημιουργία του drone συμμετέχει η βρετανική εταιρεία Airspeeder με τις δύο εταιρείες να έχουν τον ίδιο ιδρυτή και ιδιοκτήτη.

Για την κατασκευή του Mk3 προσλήφθηκαν μηχανικοί και σχεδιαστές που εργάζονταν σε κορυφαία ονόματα του αεροναυπηγικού τομέα καθώς και αυτόν της Formula 1 όπως η Mclaren, η Boeing, η Jaguar η Rolls-Royce κ.α. Η Alauda και η Airspeeder κατασκευάζουν δέκα Mk3 τα οποία αναμένεται να αποκτηθούν από διάφορες εταιρείες και θα συμμετέχουν στο πρώτο πρωτάθλημα αγωνιστικών ιπτάμενων οχημάτων που σχεδιάζεται να διοργανωθεί το 2022.

Το Mk3 διαθέτει ένα σύστημα ραντάρ παρόμοιο με αυτό που διαθέτουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα για να μην τρακάρουν ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις κατά την διάρκεια των αγώνων. Η μπαταρία του έχει αυτονομία 15 λεπτών οπότε κατά την διάρκεια των αγώνων θα γίνονται στάσεις παρόμοιες με τα pit stop στην Formula 1.

Είχαν πραγματοποιηθεί κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις του Mk3 που είχαν κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά τώρα η αναμέτρηση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της επίσημης δοκιμής και οι διοργανωτές την κατέγραψαν και την παρουσιάζουν στο κοινό για να δει τι μπορεί να περιμένει από αυτό το νέο σπορ που μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Σε αυτή την αναμέτρηση τα δυο drones έλεγχαν με τηλεχειρισμό δύο πιλότοι ο Ζεφατάλι Γουόλς και ο Φάμπιο Τίσκλερ με τον πρώτο να κερδίζει αυτή την πρώτη άτυπη αλλά ιστορική κούρσα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των διοργανωτών οι πρώτοι αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνονται με τηλεχειρισμό των οχημάτων αλλά στη συνέχεια οι πιλότοι θα μπαίνουν στα κοκπιτ.(πηγή κειμένου:ναυτεμπορική)

Αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή DRONE από την MAKdRONE
ΣΤΡΑΙΤΣΑ 2 – ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 231 7007300
https://www.makdrone.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ