Οι Νικήτριες Φωτογραφίες του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΕΛΕΤΑΕΝ

- Advertisement -

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2023, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας. Το θέμα της κάθε φωτογραφίας – συμμετοχής είχε άμεση σχέση με τις σύγχρονες ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα.

Οι νικήτριες φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία είναι :

Η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – Το τοπίο της Ανεμογεννήτριας

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας, είναι η φωτογραφία του Μιχάλη Κωνσταντινίδη, η οποία λήφθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα, είναι από αιολικό πάρκο Άσκιο Κοζάνης και ανήκει στον Αποστόλη Παυλό.

Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση)

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση), είναι η φωτογραφία του Θανάση Τζέλλου η οποία λήφθηκε στο αιολικό πάρκο του Παναχαϊκού, στην Πάτρα. Η συγκεκριμένη είναι και η νικήτρια του διαγωνισμού.

Τιμητική Διάκριση

Τιμητική διάκριση αποσπά ο πιο μικρός σε ηλικία φωτογράφος που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό μας, ο Γιώργος Πολυχρονόπουλος με τη φωτογραφία του στην κατηγορία η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας, η οποία λήφθηκε στην Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Ο Γιώργος Πολυχρονοπουλος, μαθητής τρίτης τάξης δημοτικού, «φύτεψε» τη μινιατούρα/παιχνίδι Ανεμογεννήτρια (μεσαία) και τη φωτογράφισε ώστε να φαίνεται ως μέρος του αιολικού πάρκου που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση πιο πίσω, στην οροσειρά.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ ευχαριστεί πολύ την Κριτική Επιτροπή για την πολύτιμη βοήθειά της στην επιλογή των φωτογραφιών:

  1. Γιάννης Τζώρτζης, Πρόεδρος Green Project, Μέλος Royal Photographic Society of Great Britain
  2. Βασίλης Πιτούλης, Φωτογράφος
  3. Θοδωρής Παναγούλης, Δημοσιογράφος
  4. Έφη Καρρά, Βοηθός ΓΔ ΕΛΕΤΑΕΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ