Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση με drones σε δύο διυλιστήρια στη Ρωσία

- Advertisement -

Η Ουκρανία ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια νυκτερινή επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε δύο διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία, στη νότια περιφέρεια του Κρασνοντάρ, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι στη διάρκεια της νύκτας κατέστρεψε 19 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το ρωσικό έδαφος.

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της υπηρεσίας ασφαλείας έπληξαν ταυτοχρόνως δύο διυλιστήρια της περιφέρειας του Κρασνοντάρ. Όχι μόνο αυτό του Ίλσκι, αλλά και αυτό του Αφίπσκι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στους κόλπους των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών.

Στο διυλιστήριο του Ίλσκι, σύμφωνα με αυτή την πηγή, «ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά και υπέστη ζημιές η μονάδα προκαταρκτικής επεξεργασίας, ικανότητας 3,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως».

Το διυλιστήριο αυτό είχε ήδη πληγεί πέρυσι από επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το διυλιστήριο του Αφίπσκι «επλήγη» επίσης, όμως «οι συνέπειες της επίθεσης αυτή τη στιγμή αξιολογούνται», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ίδια πηγή.

Η Ουκρανία έχει αυξήσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους με στόχο ενεργειακές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο ρωσικό έδαφος, ως ένα μέσο για να στερήσει από τη Μόσχα σημαντικούς πόρους για τη διεξαγωγή της επίθεσής της στη γειτονική της χώρα.

«Αυτά τα διυλιστήρια είναι θεμιτοί στόχοι. Όχι μόνο εργάζονται για την άμυνα και προμηθεύουν καύσιμα στα ρωσικά στρατεύματα, αλλά είναι επίσης σημαντικά για τη ρωσική οικονομία», δήλωσε η ουκρανική πηγή.

Τοπικές ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ παραδέχθηκαν ότι πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ίλσκι, χωρίς ωστόσο να τη συνδέσουν με τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναφέρθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Λίγο νωρίτερα ο ρωσικός στρατός είχε διαβεβαιώσει πως εξουδετέρωσε στη διάρκεια της νύκτας 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τέσσερις διαφορετικές περιφέρειες -μεταξύ των οποίων αυτή του Κρασνοντάρ- και πάνω από τη Μαύρη Θάλασα.

Στην περιφέρεια του Ορέλ (περίπου 300 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας), η επίθεση είχε στόχο χώρους ενεργειακών υποδομών και δεν προκάλεσε θύματα, έγραψε από την πλευρά του στην πλατφόρμα Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Αντρέι Κλίτσκοφ.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ