Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρία ουκρανικά ναυτικά drones στην Κριμαία

- Advertisement -

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε στη Μαύρη Θάλασσα τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο τρία ουκρανικά ναυτικά drones που έπλεαν για να πλήξουν, κατ’ αυτό, τη γέφυρα της Κριμαίας.

«Τη 2η Σεπτεμβρίου, περί τις 02:20 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], το τρίτο ημικαταδυόμενο ουκρανικό πλεούμενο χωρίς πλήρωμα, που εστάλη από το καθεστώς του Κιέβου για να διαπραχθεί τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, καταστράφηκε στη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.

Τη 12η Αυγούστου, ανακοινώθηκε πως απετράπησαν δυο ουκρανικές επιθέσεις με πυραύλους εναντίον της γέφυρας στρατηγικής σημασίας στο στενό του Κερτς.

Η γέφυρα αυτή υψηλού κόστους, που κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την προσάρτηση στη Ρωσία της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων.

Προηγούμενη επίθεση, τον Ιούλιο, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο οδικό τμήμα της υποδομής, που σύμφωνα με το Κίεβο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πολεμούν στην ουκρανική επικράτεια. Δυο άμαχοι –ζευγάρι– σκοτώθηκαν και ένα παιδί, η κόρη τους, τραυματίστηκε.

Η γέφυρα από μπετόν, μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων, που εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, αποτελείται από δύο παράλληλες δομές, στη μια από τις οποίες κινούνται αυτοκίνητα και στην άλλη τρένα.

Η Κριμαία πλήττεται συχνά από τον ουκρανικό στρατό.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ