Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι φοβάται επιθέσεις με drone, 35.000 στρατιώτες και αστυνομικοί στους δρόμους

- Advertisement -

Η Γαλλία θα διαθέσει 35.000 άτομα της αστυνομίας και του στρατού για την προστασία της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί κατά μήκος μιας διαδρομής 6 χιλιομέτρων στον ποταμό Σηκουάνα, με 160 σκάφη με αθλητές και αξιωματούχους από περισσότερες από 200 χώρες.

Στη διαδρομή αναμένεται να δώσουν το «παρών» πάνω από 600.000 άνθρωποι.

«Γνωρίζουμε πώς να καταπολεμήσουμε άτομο που φέρει όπλο ή βόμβα, εντελώς νέα απειλή τα drone»

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αντιπροσωπεύουν μια εντελώς νέα απειλή», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

«Έχουμε κάνει πολλή δουλειά για την κλασική απειλή, είτε πρόκειται για παραβάτες, είτε πρόκειται για άτομο οπλισμένο με όπλο, βόμβα… Γνωρίζουμε πώς να εντοπίσουμε και να καταπολεμήσουμε αυτή την απειλή. Η άφιξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών φορτωμένων με εκρηκτικά στο θέατρο των πολιτικών επιχειρήσεων είναι κάτι καινούργιο. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι αυτή η απειλή θα υλοποιηθεί, αλλά είναι η πιο δύσκολη να σταματήσει» συνέχισε, όπως αναφέρει το BBC.

Για πρώτη φορά εκτός σταδίου η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου σε θερινούς Αγώνες.

Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα στον Πύργο του Άιφελ, όχι όμως στην κορυφή του μνημείου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Πηγή: iefimerida.grΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι φοβάται επιθέσεις με drone, 35.000 στρατιώτες και αστυνομικοί στους δρόμους – iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ