Ουκρανία: Η Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε τα 14 από τα 17 UAV που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον διαφόρων στόχων

- Advertisement -

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έστειλαν 17 UAVs «Σαχέντ» ιρανικής κατασκευής να πλήξουν διάφορους στόχους σε περιοχές της Ουκρανία τη νύχτα, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, προσθέτοντας πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τα 14 εξ αυτών.

«Συνολικά», καταγράφτηκε πως στάλθηκαν «17» τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για πλήξουν στόχους στην Ουκρανία, «πιθανόν από την ανατολική παραθαλάσσια περιοχή» που βρέχεται «από την Αζοφική Θάλασσα», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μέσω Telegram.

Από την πλευρά του ο Γιούρι Κρουκ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού, ανέφερε πως η περιοχή επλήγη από αρκετά UAVs, με αποτέλεσμα να προκληθούν «ζημιές».

«Ο εχθρός έπληξε την Οδησσό και την περιφέρειά της με UAVs», ανέφερε η τοπική στρατιωτική διοίκηση μέσω Facebook. «Υπάρχουν ζημιές», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Οδησσός ήταν κάθε χρόνο ο προορισμός χιλιάδων τουριστών, Ουκρανών και Ρώσων, προτού ξεσπάσει ο πόλεμος με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022.

Από την έναρξη της ένοπλης σύρραξης, η πόλη έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Τον Ιανουάριο, η UNESCO ενέγραψε το ιστορικό κέντρο της Οδησσού στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύουν.

πηγή : zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ