Ουκρανία: Κατέρριψε 34 από τα 35 ρωσικά drones που έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας

- Advertisement -

Οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης (21/12) ότι η χώρα υπέστη για ακόμη μια νύχτα αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας, με 35 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι, που κατ’ αυτές ήταν ιρανικής κατασκευής, τύπου «Shahed», διαβεβαιώνοντας πως κατέστρεψαν τα 34.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν «κατά κύματα» κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα drones στάλθηκαν από την Τσάουντα (Κριμαία), την Πριμόρσκα-Αχτιάρσκ (ανατολικά παράλια της Αζοφικής Θάλασσας), καθώς και από την Κουρσκ, ρωσική πόλη κοντά στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας, ανέφερε η πολεμική αεροπορία της χώρας, μέσω Telegram.

Τα 34 από τα 35 ρωσικά UAVs καταστράφηκαν, διαβεβαίωσε η ίδια πηγή, που δεν έκανε λόγο για θύματα, ούτε για ζημιές. Δεν διευκρίνισε αν το τριακοστό πέμπτο πέτυχε τον στόχο του, ή ποιος ήταν αυτός.

Η Ρωσία εξαπολύει, σχεδόν κάθε βράδυ, επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον της Ουκρανίας.

Το Κίεβο κατηγορεί το Κρεμλίνο πως σκοπό έχει να κατατρομοκρατήσει τον πληθυσμό και να καταστρέψει ενεργειακές υποδομές προκειμένου, όπως και τον περασμένο χειμώνα, να βυθίσει τον πληθυσμό στο σκότος και στο ψύχος.

Η Ουκρανία λέει πως έχει ενισχύσει έκτοτε την αντιαεροπορική άμυνά της με δυτικά οπλικά συστήματα, που της επιτρέπουν να καταστρέφει τα περισσότερα drones μιας κατεύθυνσης και τους πυραύλους της Ρωσίας.

Την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω κύματος κακοκαιρίας, κάτι που το Κίεβο θέλει να αποφύγει πάση θυσία φέτος.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ