Ουκρανία: Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη χορήγηση πολεμικών «drone-καμικάζι» στον ουκρανικό στρατό -Οι δυνατότητές τους

- Advertisement -

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιλογή να στείλουν πολεμικά drone-καμικάζι στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το NBC, πρόκειται για σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να πλήξουν τόσο εχθρικά οχήματα όσο και προσωπικό. Είναι εφοδιασμένα με κάμερες, συστήματα πλοήγησης και εκρηκτικά, ενώ μπορούν να πλήξουν στόχο σε απόσταση έως και 50 μίλια!

Επίσης, μπορούν να «εξετάσουν» το πεδίο της μάχης από ψηλά και στη συνέχεια να εφορμήσουν στον στόχο, όπου και ανατινάζονται.

Αυτά τα drones κοστίζουν λιγότερο από 200.000 δολάρια το κάθε ένα, ωστόσο δεν είναι σαφές πόσα διαθέτουν οι ΗΠΑ και τι αριθμό από αυτά θα μπορούσαν να στείλουν στην Ουκρανία, για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το NBC, μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει τέτοια drones.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ενώ οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν πολεμικά drones, πυραύλους που μπορούν να πλήξουν πλοία, καθώς και πυραύλους εδάφους-αέρος για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ρωσική αεροπορία.

Πηγή: iefimerida.grΟυκρανία: Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη χορήγηση πολεμικών «drone-καμικάζι» στον ουκρανικό στρατό -Οι δυνατότητές τους – iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ