Ουκρανία: Το Κίεβο κατέρριψε 10 από 17 ρωσικά drones

- Advertisement -

Οι ένολπες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέρριψαν 10 από τα 17 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από τη Ρωσία, ανακοίνωσαν την Τρίτη (5/12) οι αρχές, ενώ η Ρωσία είπε ότι εξουδετέρωσε δεκάδες ουκρανικά drones πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας και την Αζοφική Θάλασσα.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σε «διάφορες περιοχές» της χώρας.

Η ίδια πηγή έκανε επίσης γνωστό πως έξι πύραυλοι S-300 εκτοξεύθηκαν εναντίον πολιτικών στόχων στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ και τη νότια περιφέρεια της Χερσώνας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Εξάλλου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα (…) αποτράπηκε κατά τη διάρκεια αυτής της νύχτας».

«Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 22 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 13 άλλα αναχαιτίσθηκαν πάνω από τη θάλασσα του Αζόφ και την Κριμαία», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια «νέα απόπειρα επίθεσης από το καθεστώς του Κιέβου» αποτράπηκε σήμερα το πρωί, καθώς ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αναχαίτισε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Θάλασσα του Αζόφ, γνωστοποίησε λίγο αργότερα με μια δεύτερη ανακοίνωση το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ