Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο στη νότια Ρωσία

- Advertisement -

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επιτέθηκαν σε διυλιστήριο πετρελαίου που διαχειρίζεται η Rosneft στη νότια Ρωσία, στο πιο πρόσφατο πλήγμα σε ρωσική ενεργειακή υποδομή, δήλωσε σήμερα ουκρανική πηγή.

Η νυχτερινή επίθεση προκάλεσε το ξέσπασμα πυρκαγιάς στην προσανατολισμένη προς τις εξαγωγές μονάδα στην πόλη Τουάψε, όμως τοπικοί Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα σήμερα πως κατασβέστηκε.

“Η μονάδα κενού είχε πιάσει φωτιά. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπάρχουν απώλειες ούτε τραυματίες”, έγραψε στο Telegram ο Σεργκέι Μπόικο, επικεφαλής του τομέα Τουάψε.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τη Rosneft, τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία.

Η ουκρανική πηγή δήλωσε πως η υπηρεσία ασφαλείας SBU έπληξε το διυλιστήριο με drones και πως θα συνεχίσει να επιτίθεται σε εγκαταστάσεις που παρέχουν καύσιμα για την εισβολή της Ρωσίας, που τον επόμενο μήνα συμπληρώνει δύο χρόνια.

“Η SBU χτυπάει βαθιά μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία και συνεχίζει τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις που δεν είναι σημαντικές μόνο για τη ρωσική οικονομία, αλλά παρέχουν καύσιμα για τα εχθρικά στρατεύματα”, δήλωσε η πηγή στο Reuters.

Ανεπίσημα κανάλια στο Telegram έδειξαν εικόνες της πυρκαγιάς και ανέφεραν επίσης πως αυτή προκλήθηκε από drones.

Η ετήσια δυνατότητα του εργοστασίου είναι 12 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι (240.000 βαρέλια την ημέρα). Παράγει νάφθα, καύσιμα για πλοία, πετρέλαιο και ντίζελ με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και εξάγει κυρίως στην Τουρκία, την Κίνα, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ