Ουκρανικά drones έπληξαν 12 ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου

- Advertisement -

Μεγάλου βεληνεκούς ουκρανικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που εξαπέλυσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας SBU, έχουν πλήξει 12 ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου, δήλωσε σήμερα, Κυριακή 17 Μαρτίου, πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών στο Reuters.

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια της νότιας Ρωσίας, Κρασνοντάρ, ανέφεραν πως ουκρανικά drones επιτέθηκαν στο διυλιστήριο πετρελαίου της πόλης Σλαβιάνσκ, 70 χλμ. βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας, στη διάρκεια της νύχτας.

Η ουκρανική πηγή δήλωσε πως το διυλιστήριο, που επεξεργάζεται περίπου 4,5 εκατ. μετρικούς τόνους αργού ετησίως και παράγει καύσιμα κυρίως για εξαγωγές, δέχθηκε επίθεση σε επιχείρηση που διενήργησαν η υπηρεσία ασφαλείας SBU και άλλες ουκρανικές δυνάμεις.

«Η υπηρεσία εξακολουθεί να εφαρμόζει μια στρατηγική που έχει σκοπό να υπονομεύσει τις οικονομικές δυνατότητες της Ρωσίας και να μειώσει τη ροή πετροδολαρίων τα οποία ο εχθρός κατευθύνει στον πόλεμο», είπε η πηγή. «Συνολικά, drones της SBU έχουν επιτεθεί πρόσφατα με επιτυχία σε 12 διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία».

Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει επιχειρήσεις που διενήργησε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR, η οποία επιτίθεται επίσης σε διυλιστήρια με drones, δήλωσε μια δεύτερη πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ