Ο εξωτικός Μπάλος της Κρήτης: Ίσως η πιο διάσημη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας

- Advertisement -

Ο Μπάλος είναι μια λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στη χερσόνησο της Γραμβούσας, στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης. Διοικητικά ανήκει στο δήμο Κισάμου και απέχει 17 χιλιόμετρα από το Καστέλι Κισσάμου. Η λιμνοθάλασσα βρίσκεται ανάμεσα στη χερσόνησο της Γραμβούσας με τον ορεινό όγκο του Γεροσκίνου και τη βραχώδη χερσόνησο Τηγάνι.

Χαρακτηρίζεται από ρηχά νερά και λευκή άμμο, που κατά τόπους είναι ροζ λόγω θρυμματισμένων οστράκων και κοραλλιών. Ο Μπάλος είναι σίγουρα η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης και ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών για την Ελλάδα. Ο Μπάλος φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά, την άγρια φυσική ομορφιά και το πανέμορφο εξωτικό τοπίο.  

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι φτάνουν κυρίως με φέρι που εκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι της Κισσάμου.  Η περιοχή της χερσονήσου της Γραμβούσας αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο του δικτύου Natura 2000 και έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Δείτε τον όπως τον κατέγραψε με το drone του το κανάλι Point Of View:

Μάθετε τα μυστικά του drone και αποκτήστε  Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή  για όλες τις κατηγορίες (Α1-Α2-Α3) με 49 ΕΥΡΩ από την DRONE SOLUTIONS

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ : https://www.dronesolutionsacademy.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ