Παρίσι: Drones και 1.000 αστυνομικοί στο Parc des Princes για το Παρί-Μπαρτσελόνα υπό τον φόβο του ISIS

- Advertisement -

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το Παρίσι μετά τις τρομοκρατικές απειλές για τον προημιτελικό αγώνα της  Champions League  Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα καθώς μία μεγάλη αστυνομική δύναμη θα αναπτυχθεί στο Parc des Princes σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Parisien, που επικαλείται αστυνομική πηγή, «επιπλέον κινητές μονάδες θα αναπτυχθούν για την επίβλεψη του αθλητικού γεγονότος». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν και στις γύρω περιοχές. Η γαλλική κυβέρνηση στη συνηθισμένη αστυνομική δύναμη που απασχολείται σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, προσέθεσε 500 αστυνομικούς, αλλά κυρίως επιστράτευσε την επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα (Brigade de Recherche et d’Intervention).

Παράλληλα, αυξημένος θα είναι ο αριθμός των περιπολιών ενώ θα γίνει χρήση και drones. Συνολικά, επτά κινητές μονάδες δυνάμεων θα κινητοποιηθούν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια για τον αγώνα PSG-Barça.

Η επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα που επιστρατεύτηκε για τον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα

«Δεν είναι μηδενικός ο κίνδυνος»

«Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη απειλή για τον αγώνα, αλλά η προσοχή μας βρίσκεται σε ετοιμότητα, σχολίασε η Πρίσκα Θέβενοτ, κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στο τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Τετάρτης. Το σύστημα ασφαλείας ενισχύεται «σε σχέση με το σχέδιο Vigipirate» που ανέβηκε στις 24 Μαρτίου στο μέγιστο επίπεδο «επίθεσης έκτακτης ανάγκης», δύο ημέρες μετά την επίθεση στη Μόσχα, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα θέματα ασφαλείας γύρω από τον αγώνα στο, ο Jean-Charles Brisard, πρόεδρος του Κέντρου Ανάλυσης της Τρομοκρατίας, καλεί τους οπαδούς της PSG να πάνε στο γήπεδο, παρά τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν πρέπει ποτέ να ενδώσουμε στον τρομοκρατικό εκβιασμό, αυτό θέλουν», ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι «οι αρχές έχουν λάβει πολύ συγκεκριμένα μέτρα, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε τεχνικό δυναμικό για να αντιμετωπίσουν αυτό το ενδεχόμενο», ενώ παραδέχτηκε ότι «δεν είναι μηδενικός ο κίνδυνος».

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ