Παραλία Παναγιά: Το αντίπαλο δέος του Σίμου στην Ελαφόνησο

- Advertisement -

Η παραλία Παναγιά της Ελαφονήσου με τα κρυστάλλινα νερά θυμίζει Καραϊβική.

Η παραλία Παναγιά ή Κάτω Νησί μοιάζει με πισίνα και σίγουρα το κολύμπι εκεί είναι μια εμπειρία που θα θυμάσαι για καιρό. Η παραλία Παναγιά είναι μια μεγάλης έκτασης αμμουδιά στο εξωτικό νησί της Πελοποννήσου, την Ελαφόνησο. Κατά τους χειμερινούς μήνες τα λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν Λιμνίτσα. Καθόλου απίθανο, λοιπόν, να ακούσεις να αποκαλούν και έτσι την παραλία.

Εκεί στην παραλία της Παναγίας που πήρε το όνομά της από την ευρύτερη περιοχή θα βρει κανείς και τα πανέμορφα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων. 

Πολύ εντυπωσιακή είναι και η στιγμή του ηλιοβασιλέματος στην συγκεκριμένη παραλία μιας και ο ήλιος δύει ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Στην περιοχή υπάρχουν επιπλέον και πολλές σπηλιές. Σύμφωνα με την παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά το Κάτω Νησί θεωρείται η Χώρα των Κυκλώπων και τα νησιά της Παναγίας σαν «Κυκλώπετρες».

Δείτε όπως την κατέγραψε με το drone το κανάλι Point Of View:

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο https://myhelis.com/ και αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή στο  https://drone.pilotschool.gr/ 
Δρυόπιδος 6 Γαλάτσι Αττικής 
Τηλ Επικοινωνίας : 2102136085

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ