Παραλίγο «θερμό επεισόδιο» ΗΠΑ-Ρωσίας πάνω από τη Συρία – Παρενοχλήσεις από drones

- Advertisement -

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παρενόχλησαν χθες Πέμπτη αμερικανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο για το δεύτερο συμβάν αυτής της φύσης μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

«Τα [ρωσικά] στρατιωτικά αεροσκάφη επέδειξαν επικίνδυνη και μη επαγγελματική συμπεριφορά», ανέφερε ο υποπτέραρχος Αλέξις Γκρίνκεουιτς της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ρωσικά μαχητικά «έριξαν φωτοβολίδες μπροστά στα drones και πέταξαν επικίνδυνα κοντά, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων» αεροσκαφών, ανέφερε ο αμερικανός ανώτερος αξιωματικός.

Μια ημέρα νωρίτερα, πάντα σύμφωνα με τον υποπτέραρχο, ρωσικά μαχητικά επίσης πέταξαν φωτοβολίδες στην πορεία αμερικανικών MQ-9, ενώ ρώσος χειριστής ενεργοποίησε τη μετάκαυση των κινητήρων του μπροστά σε ένα από τα UAVs.

Νωρίτερα φέτος, οι ΗΠΑ κατήγγειλαν ότι ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε εσκεμμένα με τον κινητήρα αμερικανικού UAV πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας την πτώση του. Η Μόσχα αποποιήθηκε κάθε ευθύνη.

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ