Πετάει, πετάει… μια μοτοσικλέτα!

- Advertisement -

Η ιαπωνική εταιρεία ALI Technologies λειτουργεί από το 2016 και ασχολείται με drones όλων των ειδών. Οι Honda, Hyundai και Kawasaki ήδη πειραματίζονται σε ιπτάμενα οχήματα,τελευταίο της project παρόλα αυτά δεν θύμιζε σε τίποτα τα drone που έχουμε συνηθίσει καθώς πρόκειται για μια μοτοσικλέτα. Η ιπτάμενη αυτή μοτοσικλέτα ονομάζεται Xturismo και έρχεται να προστεθεί σε μια νέα τάση της ιαπωνικής βιομηχανίας που πειραματίζεται πάνω σε ιπτάμενα οχήματα.Το Xturismo είναι εξοπλισμένο με έναν θερμικό κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι συνδυαστικά μπορούν να χαρίσουν τελική ταχύτητα 80Km/h στο ιπτάμενο όχημα. Η αυτονομία του είναι περίπου 30-40 χιλιόμετρα, ενώ το βάρος του φτάνει τα 300 κιλά και μπορεί να μεταφέρει αναβάτη βάρους μέχρι 100 κιλών.


Έχουν γίνει ήδη δοκιμές σε πίστα σε πραγματικές συνθήκες.

Σχεδιαστικά το Xturismo έχει τη δομή ενός κλασικού Drone έλικες σε κάθε γωνία του οχήματος, αλλά αυτήν τη φορά έχει μια μοτοσικλέτα τοποθετημένη στο κέντρο. Διαθέτει σέλα, μαρσπιέ, τιμόνι και γκάζι, ενώ γέρνει και συμπεριφέρεται σαν ένα δίτροχο… χωρίς τροχούς. Το μοναδικό αυτό όχημα δεν είναι σε θέση να πετάξει ψηλά παρά μόνο μερικά μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ θα μπορεί να ακολουθεί τους χαραγμένους δρόμους των παραδοσιακών οχημάτων.

Η ALI Technologies πάντως δεν μένει μόνο στην ιπτάμενη μοτοσικλέτας της και προχωράει σε ένα πρωτοποριακό σύστημα σχεδιασμού ιπτάμενων δρόμων. Το πρόγραμμα ονομάζεται Cosmos και έχει δύο στόχος: ο ένας είναι χαράξει δρόμους στον αέρα για να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια αυτού του είδους τα οχήματα και ο δεύτερος είναι να ελέγξει τα συστήματα της μοτοσικλέτας όσον αφορά την συμπεριφορά του στον κοινωνικό ιστό. Η τιμή της ιπτάμενης μοτοσικλέτας είναι μόλις… 715.000€!

Το βίντεο παρουσίασης του Xturismo.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ