Πραγματοποιήθηκε η 4η Διακλαδική Ημερίδα Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους

- Advertisement -

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 4η Διακλαδική Ημερίδα Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΑΠΕ) με θέμα «Ο Ανθρώπινος Παράγοντας (Human Factor) σε Επανδρωμένα Εναέρια Μέσα και ΣμηΕΑ (UAS), αποτελεί Πηγή Ισχύος ή Τρωτότητας για την ΑΠΕ;» υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και φορέα διοργάνωσης το Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΚΕΑΠΕ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας και σκοπός της ήταν η προαγωγή της ασφάλειας προσωπικού, υλικών και μέσων, η διεύρυνση του γνωστικού πεδίου των συμμετεχόντων στον εν λόγω τομέα, καθώς και η επίτευξη συνεργειών ΑΠΕ με την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε διακλαδικό και διυπηρεσιακό επίπεδο

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεράμυνας του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομητούδης και ο Διοικητής του Κέντρου Ασφάλειας Πτήσεων Αέρος και Εδάφους του ΓΕΑ Ταξίαρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρβαλής, και την παρακολούθησαν στελέχη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και κρατικών φορέων που διαθέτουν εναέρια μέσα.

Οι θεματικές ενότητές της έδωσαν έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα σε σχέση με την πρόκληση ατυχημάτων και την πρόληψή τους, με ομιλητές:

Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεράμυνας του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομητούδης

Tον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Κορδό με αντικείμενο «Η μαγική 12άδα του ανθρώπινου παράγοντα (Human Factors Dirty Dozen)».
Τον Αντιπλοίαρχο (ΕΜ) Μανούσο Τραχαλάκη ΠΝ με αντικείμενο «Αξιολόγηση ανθρώπινου παράγοντα στην χρήση μη επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ)».
Τον Ταγματάρχη (ΑΣ) Νικόλαο Γιαννακίδη με αντικείμενο «Συστήματα ανάλυσης και ταξινόμησης ανθρώπινου παράγοντα στις διερευνήσεις αεροπορικών ατυχημάτων»
Τον Επισμηναγό (ΥΙ) Βασίλειο Μουτεβελή με αντικείμενο «Νευροεργονομική: Μοντελοποιώντας την φυσιολογία και επαναπλαισιώνοντας την ΑΠΕ».
Τον Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου CERIDES Καθηγητή κ. Γεώργιο Μπούστρα και τον Επικεφαλή Έρευνας και Στρατηγικής του Ερευνητικού Κέντρου CERIDES Καθηγητή κ. Πιεραντώνιο Παπάζογλου, με αντικείμενο «Ανάπτυξη κουλτούρας εκτίμησης και αντίληψης κινδύνου (Risk Assessment and Perception Culture) ως μέσο ισχύος για την ΑΠΕ».

πηγή : zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ