Πρωτοπόρα και πάλι η Μαρίνα Κω – Με θαλάσσιο drone καθαρίζει την θαλάσσια περιοχή

- Advertisement -

Πρωτοπόρα όπως πάντα η Μαρίνα της Κω, προμηθεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ένα ειδικό θαλάσσιο drone, το οποίο θα χειρίζεται υπάλληλος της Μαρίνας και μόλις εντοπίζει σκουπίδια ή οτιδήποτε άλλο, θα επιχειρεί και θα καθαρίζει την θαλάσσια περιοχή.

Το ρομπότ/ drone που θα συλλέγει αιωρούμενα απορρίμματα και λάδια από την επιφάνεια του νερού, είναι εξοπλισμένο με μια ποικιλία συσκευών καθαρισμού όπως δίχτυα και skimmers πετρελαίου και είναι σε θέση να αξιολογήσει τα επίπεδα θαλάσσιας αλατότητας και να διεξάγει βαθυμετρικές έρευνες, μαζί με τις δυνατότητες καθαρισμού του.

Το ρομπότ μέδουσας έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η βελτιωμένη ποιότητα του νερού και η προστασία της υδάτινης βιοποικιλότητας, ενώ αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, λόγω της χρήσης ηλεκτρικών μπαταριών το Jellyfishbot δεν έχει ρυπογόνες εκπομπές στον αέρα και παράλληλα έχει γίνει πολύτιμο εργαλείο για το προσωπικό μας, βελτιώνοντας σημαντικά τις καθημερινές συνθήκες εργασίας τους.

Πηγή: Vimatisko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ