Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας με πυραύλους και UAVs

- Advertisement -

Οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι η χώρα υπέστη νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς με πυραύλους και UAVs κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της άμαχη και να καταστραφούν κατοικίες.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι οι 16 από τους 32 πυραύλους που εκτόξευσαν στρατιωτικά αεροσκάφη και πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα καταρρίφθηκαν.

«Δυστυχώς, υποστήκαμε πλήγματα στον βορρά και στη δύση, καθώς και στις περιφέρειες Ντνιπροπετρόφσκ και Κιρόβογκραντ», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Αντρέι Γέρμακ, επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας.

Ο περιφερειάρχης στη Ντνιπροπετρόφσκ Σερχίι Λισάκ έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες με οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε δράση σε συνοικία όπου σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος —μια 79χρονη— σκοτώθηκε.

Ο περιφερειάρχης στη Λβιβ (δυτικά) Μαξίμ Κοζίτσκι από την πλευρά του ανέφερε ότι βομβαρδίστηκε υποδομή «καίριας σημασίας», χωρίς πάντως να αναφερθούν θύματα. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τέθηκε υπό έλεγχο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας διεξάγουν από τον Οκτώβριο εκστρατεία μαζικών βομβαρδισμών, πλήττοντας στρατηγικές υποδομές στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων για να στερήσουν από τον πληθυσμό την ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση εν μέσω χειμώνα.

Η Μόσχα φέρεται να ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα ευρείας κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις στο τέλος του χειμώνα ή την άνοιξη, έπειτα από σειρά στρατιωτικών ηττών, καθώς οδεύει να συμπληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή ένας χρόνος από την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια.

πηγή : zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ