Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαιώνει πως εντείνεται η παραγωγή drones

- Advertisement -

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το Κίεβο εντείνει σε «σημαντικό» βαθμό την παραγωγή drones.

Στο βραδινό διάγγελμά του, επέμεινε πως τα όπλα του είδους έχουν κεφαλαιώδη σημασία στην άμυνα της χώρας του μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

«Είναι τα μάτια, η προστασία στην πρώτη γραμμή (…) Είναι εγγύηση πως δεν χρειάζονται να πληρώνουν με τη ζωή τους άνθρωποι» όταν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μηχανές, είπε ο αρχηγός του κράτους.

Έδωσε επίσης έμφαση στις παραδόσεις τέτοιων συστημάτων από τους συμμάχους της χώρας του στη Δύση.

«Σε κάθε μάχιμη μονάδα», είπε ο κ. Ζελένσκι, «οι πολεμιστές ζητάνε πάνω απ’ όλα drones, [μέσα] ηλεκτρονικού πολέμου και [συστήματα] αντιαεροπορικής άμυνας». Αναφερόταν στις επισκέψεις του σε ουκρανικά στρατεύματα στα μέτωπα τις τελευταίες ημέρες.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με UAVs-καμικάζι στη Ρωσία ή ουκρανικά εδάφη που ελέγχονται από τον ρωσικό στρατό έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία. Ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα ουκρανικά USVs έπληξαν ρωσικό αποβατικό σκάφος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ρωσικό δεξαμενόπλοιο φορτωμένο πετρέλαιο, προκαλώντας και στις δύο περιπτώσεις σοβαρές υλικές ζημιές.

Στα τέλη του Ιουλίου ο κ. Ζελένσκι εξέφραζε ικανοποίηση διότι ο πόλεμος «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας».

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ