Πόρος: Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι για κατασκοπεία – Τους ασκήθηκε δίωξη

- Advertisement -

Υπό κράτηση μέχρι την Παρασκευή (22.09.23), όταν και αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, θα παραμείνουν οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στον Πόρο.

Δίωξη άσκησε ο ανακριτής εις βάρος των δύο Τούρκων που παρακολουθούσαν με drone στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο.

Οι δύο Τούρκοι, 58 και 48 ετών, μέχρι τώρα ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στη χώρα μας για «τουρισμό» και σήμερα το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια στον Πειραιά για να απολογηθούν.

«Δεν ξέραμε ότι ήταν ναυτική εγκατάσταση εκεί όπου σηκώσαμε το drone και καταγράψαμε» φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας οι δυο Τούρκοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Ο 48χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας συστημάτων κουζίνας και ο 58χρονος συνταξιούχος οδοντίατρος είχαν ξεκινήσει με τις μοτοσικλέτες τους μεγάλου κυβισμού να κάνουν ένα ταξίδι στη χώρα μας περνώντας από διάφορες πόλεις. Το… road trip ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη και στη συνέχεια στη Χίο. Από εκεί με πλοίο στον Πειραιά ενώ επόμενος σταθμός τους ήταν ο Πόρος. Μετά την καταγραφή των εγκαταστάσεων του Ναυτικού διανυκτέρευσαν στο Ναύπλιο ενώ υποστήριξαν ότι θα έμεναν σε διάφορες πόλεις και στις 27 του μηνός θα επέστρεφαν στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δυο Τούρκοι εξετάστηκαν από την Κρατική Ασφάλεια ενώ ενημερωνόταν συνεχώς και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Οι Αρχές κατέσχεσαν το drone, 2 κάμερες, 6 κάρτες μνήμης, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και τρία κινητά τηλέφωνα. Όταν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά δεν είχαν δικηγόρο ενώ η εισαγγελία ζήτησε και μεταφραστή.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ