Πότε ξεκινούν οι πρώτες παραδόσεις με drones στην Κρήτη

- Advertisement -

Και την Κρήτη περιλαμβάνει το πτητικό ταξίδι της Dronamics, της πρώτης cargo drones, την πρώτης εταιρείας που έχει λάβει τη σχετική άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεταφορές φορτίων με drones.
H Dronamics έχει έδρα την Βουλγαρία και εκτιμάται ότι θα έρθει στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά, μπαίνοντας δυναμικά και στην Κύπρο, ξεκινώντας με μεταφορές ξηρού και νωπού φορτίου, διασυνδέοντας σε πρώτη φάση τα νησιά και έπειτα κοντινούς προορισμούς εντός της ηπειρωτικής χώρας.

Συγκεκριμένα τα cargo drones της εταιρείας της οικογένειας Rangelov, που έχει δραστηριότητα σε πάνω από 12 χώρες, αναμένεται να ξεκινήσει από την Καβάλα το καλοκαίρι του επόμενου έτους και από τα πρώτα μέρη στα οποία σχεδιάζει να παραδίδει cargo είναι και η Κρήτη.

Τα drones της εταιρείας μπορούν να μεταφέρουν cargo συνολικού βάρους περίπου 350 κιλών, διανύοντας 2.500 χλμ., καθώς το άνοιγμα των φτερών τους φτάνει και τα 16 μέτρα.
Το μοντέλο της Dronamics εγγυάται μέχρι και 50% εξοικονόμηση σε όλα τα πτητικά κόστη, 80% μείωση στον χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων και 60% μείωση εκπομπών από ότι άλλες εταιρείες μεταφοράς.

Η Dronamics ιδρύθηκε το 2014 και μέχρι τώρα απασχολεί περισσότερους από 150 εργαζόμενους.

Πηγή: Creative.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ