Π.Υ. Λεχαινών: Εποπτεία της ομάδας drone στην περιοχή ευθύνης της

- Advertisement -

«Μάτια στον αέρα» θα έχουν κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νόμου, αφού χάρη στη συνδρομή της ομάδας «Ίκαρος» που χειρίζεται τα drone που ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα προσφέρεται εικόνα από κάθε σημείο του νόμου, ακόμα και το πιο δύσβατο, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη πυρκαγιών.

Η ομάδα «Ίκαρος» βρέθηκε μάλιστα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, όπου πραγματοποιώντας αρκετές ώρες πτήσεων πρόσφερε εικόνα υψηλής ευκρίνειας στους αξιωματικούς της υπηρεσίας από σημεία τα οποία είναι δύσκολα να προσεγγιστούν, καθώς και από σημεία που θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας.

Σκοπός της ομάδας drone είναι η συχνή επιτήρηση ευαίσθητων περιοχών για έγκυρη ειδοποίηση για φωτιά, καθώς και ο εντοπισμός ατόμων με ύποπτη δραστηριότητα στο έγκλημα της πυρκαγιάς. Η επιτήρηση αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στους δήμους όλης της Ηλείας, αφού είναι ένας νόμος στον οποίο το Αρχηγείο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια μιας και οι πυρκαγιές που έχει κάθε χρόνο είναι πολυάριθμες.

Πηγή: Patrisnews.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ