Ρωσία: Η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε πάνω από 40 ουκρανικά drones – Ζημιές σε υποσταθμό ηλεκτροδότησης

- Advertisement -

Ο περιφερειάρχης στη Ραστόφ στον Ντον ανακοίνωσε τις 5 Απριλίου  ότι στοιχεία της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν πάνω από 40 ουκρανικά drones, ωστόσο πρόσθεσε ότι υποσταθμός του δικτύου ηλεκτροδότησης υπέστη ζημιά.

Ο Βασίλι Γκόλουμπεφ ανέφερε μέσω Telegram ότι οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν στην περιοχή Μαρόζαφκ, βορειοανατολικά της Ραστόφ στον Ντον, ανατολικά των συνόρων της Ουκρανίας. Πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίας για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που πλήττονται, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι πολίτες δεν έχουν ρεύμα.

Ο περιφερειάρχης της Κουρσκ, ο Ραμάν Σταραβόιτ, ανέφερε επίσης μέσω Telegram πως ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στην κεντρική αγορά της ομώνυμης πόλης μετά την κατάρριψη ουκρανικού drone, διευκρινίζοντας πως συνολικά καταστράφηκαν τέσσερα.

Κατά τον ίδιο, χτυπήθηκε κατοικία, πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Η Ουκρανία έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις εναντίον ρωσικών περιφερειών, κυρίως αυτών με τις οποίες γειτονεύει, χρησιμοποιώντας συχνά drones. Βάζει ιδίως στο στόχαστρο πετρελαϊκές και άλλες ενεργειακές υποδομές. Πρόκειται για ενέργειες αντιποίνων στους βομβαρδισμούς με στόχο το δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στη δική της επικράτεια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ