Ρωσία: Καταρρίψαμε 36 ουκρανικά drones

- Advertisement -

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ουκρανία με στόχο το ρωσικό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δεκαπέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ που συνορεύει με την Ουκρανία και εννέα πάνω από την περιφέρεια του Λιπέτσκ, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, ανέφερε το υπουργείο μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Βορονέζ και άλλα τόσα πάνω από αυτή του Μπριάνσκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, δύο πάνω από την περιφέρεια του Οριόλ και άλλα δύο πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Οι κυβερνήτες των περιφερειών του Λιπέτσκ και του Μπριάνσκ ανέφεραν μέσω των καναλιών τους στην Telegram ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές από τις επιθέσεις.

Το Ρόιτερς επισημαίνει πως οι Ρώσοι αξιωματούχοι συχνά δεν αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των ζημιών που προκαλούν οι ουκρανικές επιθέσεις. Προσθέτει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχόλιο από την Ουκρανία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Εrtnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ