Ρωσία: Μεγάλη πυρκαγιά σε δυιλιστήριο στο Βόλγκογκραντ έπειτα από επίθεση drone (vid)

- Advertisement -

Οι επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας στοχεύουν στις ενεργειακές υποδομές η μία της άλλης με πλήγματα σχεδιασμένα για να διακόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού και να ρίξουν το ηθικό των αντιπάλων στη σύγκρουση που διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια και δεν υπάρχουν ενδείξεις για τερματισμό της.

Η ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας επλήγη επίσης τον περασμένο μήνα από τεχνικά προβλήματα, αυξάνοντας την αβεβαιότητα των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου και αερίου που ήδη είναι ανάστατες από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Ο κυβέρνητης του Βόλγκογκραντ Αντρέι Μποτσάροφ δήλωσε μέσω του διαύλου της τοπικής διοίκησης στην πλατφόρμα Telegram πως δεν υπάρχουν νεκροί από το επεισόδιο.

«Ως αποτέλεσμα της πτώσης ενός καταρριφθέντος μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, ξέσπασε πυρκαγιά στο Διυλιστήριο Πετρελαίου του Βόλγκογκραντ. Πυροσβέστες και διασώστες έπιασαν γρήγορα δουλειά – η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε. Δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε.

Η πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil, στην οποία ανήκει το διυλιστήριο, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ, στον ποταμό Βόλγα, έχει δυνατότητα διύλισης 14,8 εκατ. μετρικών τόνων (σχεδόν 300.000 βαρέλια την ημέρα) αργού πετρελαίου το χρόνο.

Πηγή: Newsbomb.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ