Ρωσικά drones έπληξαν δεξαμενές με ηλιέλαιο σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς της πόλης Μικολάιβ

- Advertisement -

Ρωσικά drones καμικάζι έπληξαν αργά χθες το βράδυ δεξαμενές με ηλιέλαιο σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς του Μικολάιβ, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης.

Ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας, το Μικολάιβ, ανέστειλε τις εξαγωγές κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, αλλά η Ουκρανία ασκεί πιέσεις για να επαναλειτουργήσει ώστε να αυξηθούν οι αποστολές τροφίμων βάσει μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

«Στο Μικολάιβ τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν ένα στόχο βιομηχανικής υποδομής, όπου πήραν φωτιά δεξαμενές ηλιελαίου» είπε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Σενκέβιτς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες προτού σημειωθούν εκρήξεις στην πρωτεύουσα Κίεβο από πιθανόν ιρανικής κατασκευής drones, τα οποία χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τη Ρωσία για επιθέσεις σε ουκρανικό έδαφος.

Η περιφερειακή υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών δημοσιοποίησε φωτογραφίες όπου διακρίνονται τεράστιες δεξαμενές, με φλόγες και καπνό να υψώνονται πάνω από τις εγκαταστάσεις.

Το Μικολάιβ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην κατεχόμενη από τη Ρωσία περιφέρεια της Χερσώνας, βομβαρδίζεται αδιάκοπα τους τελευταίους μήνες.

Τερματικοί σταθμοί του λιμανιού έχουν ήδη πληγεί δύο φορές τον Ιούνιο και τον Αύγουστο.

Η Ουκρανία προχωράει σε αντεπίθεση για να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα από την Χερσώνα προς τα νοτιοανατολικά της χώρας.

πηγή : zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ