Σαρωνίδα, το φυσικό μπαλκόνι της Αττικής γης

- Advertisement -

Ο Τασος Φωτάκης, κάτοχος άδειας χειριστή Drone (Α1/Α2/Α3) με πιστοποίηση Υ.Π.Α., μας γνωρίζει τη Σαρωνίδα, το «μπαλκόνι της Αττικής», μέσα από τον φακό του Dji Mavic Air 2.

Δείτε το βίντεο:

Όπως αναφέρει ο δημιουργός:

«Η Σαρωνίδα, η μικρότερη δημοτική ενότητα του Δήμου Σαρωνικού, βρίσκεται περί τα 18χλμ από τα Καλύβια και «στριμώχνεται» γεωγραφικά ανάμεσα στις περιοχές του Λαγονησίου και της Αναβύσσου. Στην αρχαιότητα, την περίοδο του Κλεισθένη, αποτελούσε έκταση της περιφέρειας του αττικού Δήμου Αιγιλίας, προστατευμένη από το βορρά από τον Λαυρεωτικό Όλυμπο.

Η περιοχή, που παλαιότερα ονομαζόταν “Πεύκα Γκιουρντά”, μετονομάστηκε σε “Σαρωνίς” το 1965. Αγαπημένο παραλιακό θέρετρο της Αττικής, μέσα στα χρόνια έχει γίνει ένας σύγχρονος τόπος μόνιμης διαμονής με ήπιο μεσογειακό κλίμα. Με μέτωπο προς τη θάλασσα και την κλιμακούμενη κλίση των εδαφών της, αποτελεί ένα από τα φυσικά μπαλκόνια της αττικής γης.

Η σύγχρονη ρυμοτομία της, οι προσιτές της παραλίες «στα πόδια» σχεδόν της οικιστικής δομής της πόλης, τα ιστορικά της πολυβολεία που κουβαλούν ακόμα μνήμες άλλων εποχών και το καταπληκτικό παραθαλάσσιο πεζοπορικό της μονοπάτι (ένα από τα ωραιότερα περιαστικά στην Ελλάδα), είναι τα κυριότερα σημεία αναφοράς ενός τόπου που συνεχίζει να εξελίσσεται στο διάβα του χρόνου. Σήμερα, ο συνολικός πληθυσμός της Σαρωνίδας πλησιάζει τους 3.000 κατοίκους.

Αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή DRONE για όλες τις κατηγορίες (Α1-Α2-Α3) με 49 ΕΥΡΩ από την DRONE SOLUTIONS

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ : https://www.dronesolutionsacademy.gr/

Τηλ Επικοινωνίας :6908568420 και 210 2851627-8

Email:academy@dronesolutions.gr

Ποσειδώνος 2 – Μεταμόρφωση Αττικής

Screenshot

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ