Σκωτία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη έρευνα για το τέρας του Λοχ Νες -Drones και υδροφόρο στη μάχη του εντοπισμού

- Advertisement -

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη έρευνα για το μυθικό “τέρας” του Λοχ Νες στη Σκωτία. Εθελοντές και ερευνητές, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, ευελπιστούν να αποκαλύψουν το μυστικό της λίμνης και τα μυστήρια που εδώ και χρόνια εξάπτουν τη φαντασία του κόσμου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ερευνητές και εθελοντές πετούν drones με κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας πάνω από τη λίμνη Νες της Βόρειας Σκωτίας και χρησιμοποιούν υδρόφωνο για να ανιχνεύσουν υποβρύχιους ήχους. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι άκουσαν ασυνήθιστους θορύβους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2019 επιστήμονες είχαν αναλύσει ίχνη DNA από τη λίμνη και είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το τέρας το Λοχ Νες ίσως είναι ζωντανό και ενδεχομένως να είναι ένα γιγάντιο χέλι.

Ειδικότερα, ευρέως γνωστό στη λαογραφία της Σκωτίας από τη δεκαετία του 1930, το κυνήγι για το μυθικό τέρας του νερού συνεχίστηκε την Κυριακή με δεκάδες εθελοντές να συγκεντρώνονται τις όχθες της διάσημης σκωτσέζικης λίμνης λίγο έξω από το Ινβερνές.

Οι ανεξήγητοι ήχοι καταγράφηκαν κοντά στο “αγαπημένο” σκωτσέζικο στέκι του τέρατος καθώς επιστήμονες και εθελοντές “σάρωναν”” τα νερά, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Mail.

Ο Άλαν Μακένα, από το Εδιμβούργο, συμμετείχε με ένα σκάφος χρησιμοποιώντας ένα σύστημα υδροφώνου, το οποίο είπε “είναι ένα υποβρύχιο μικρόφωνο για να μπορούμε να ακούσουμε τον υποβρύχιο κόσμο του Λοχ Νες“.

Ο ίδιος δήλωσε ότι μια δοκιμή του συστήματος την Παρασκευή είχε ήδη εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πού βρίσκεται η Νέσι: “Όταν δοκιμάζαμε τον εξοπλισμό, ακούσαμε όντως τέσσερις διακριτικούς θορύβους που δεν ξέραμε από πού προέρχονταν. Δεν ξέραμε την προέλευσή τους, κάτι που είναι αρκετά συναρπαστικό”.

Και πρόσθεσε: “Ο καιρός στη Σκωτία ήταν κακός το Σαββατοκύριακο, τόσο πολύ που οι Αγώνες Highland ακυρώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε. Είχαμε ανθρώπους που ήρθαν από όλο τον κόσμο. Είχαμε ανθρώπους από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και είχαμε ένα ζευγάρι Φινλανδών. Είχαμε ειδησεογραφικές ομάδες από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αμερική. Ήταν φανταστικό”.

Ο Πολ Νίξον, γενικός διευθυντής του κέντρου του Λοχ Νες, είπε ότι κάτι μεγάλο κρύβεται στα βάθη της Λοχ Νες. “Τώρα δεν ξέρω αν είναι τέρας – δεν ξέρω τι είναι, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάτι εκεί κάτω”.

Πηγή: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ