Στέφανος Ματσουκαλίδης, ο αεροκινηματογραφιστής των βραβείων, ανοίγει τα χαρτιά του στο idrones.gr

- Advertisement -

Ο επαγγελματίας αεροκινηματογραφιστής, με πολλές επιτυχίες στο παλμαρέ του, Στέφανος Ματσουκαλίδης, ανοίγει τα χαρτιά του στο idrones.gr! Μεταξύ άλλων, μας περιγράφει τα αγαπημένα του θέματα, τα πιο απαιτητικά γυρίσματα που έχει κάνει και διαβλέπει τις προοπτικές του κλάδου των drones.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Idrones.gr: Κύριε Ματσουκαλίδη, παρακολουθώντας το εύρος της δουλειάς σας, αντιλαμβανόμαστε ότι ασχολείστε με μια πλειάδα θεμάτων και αντικειμένων αεροκινηματογράφισης. Ποια θέματα όμως είναι τα αγαπημένα σας και γιατί;

Στέφανος Ματσουκαλίδης: Όντως το εύρος της δουλειάς μου είναι μεγάλο και πολυποίκιλο (φεστιβάλ, συναυλίες, αθλητικέςδραστηριότητες, διαφήμιση, video clip, εταιρικά videoκ.α.). 

Ακριβώς, λόγω της πολυχρηστικότητας του drone είναι δύσκολο να απαντήσω στο ποιο θέμα είναι το αγαπημένο μου για αεροκινηματογράφιση. Κάθε τι που αναλαμβάνωμε ιντριγκάρει και το αγκαλιάζω με το ίδιο πάθος καιμεράκι.

Όταν όμως μπορώ να συμβάλω και να στηρίξω, σκοπούς με στόχο την διάδοση ευαίσθητων κοινωνικώνμηνύματων είναι κάτι που με γεμίζει ιδιαίτερα.

Ποιο ήταν το πιο «απαιτητικό» γύρισμα που έχετε κάνει μέχρι τώρα; Τι μπορείτε να μας πείτε για αυτό;

Δύο ήταν το πιο «απαιτητικά» εντός αλλά κ εκτός «»μέχρι τώρα. 
Το πρώτο ήταν το 2018 στην προσπάθεια εντοπισμούηλικιωμένου στην περιοχή Βέργη Σερρών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την εθελοντική ομάδα διάσωσης ΟΦΚΑΘ, που τελικά δεν είχε αίσιο τέλος.

Το 2ο ήταν τον Οκτώβριο του 2020, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων στο μνημείο της Ροτόντας για λογαριασμό του Κέντρου πολιτισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το project είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε 2 ημέρες. Το απόγευμα της πρώτης μέρας και ενώ οι πρόβες ήταν σε εξέλιξη, μαςανακοινώθηκε ότι από το επόμενο πρωί η πόλη έμπαινε σε καθολικό lockdown και το μνημείο έπρεπε να σφραγιστεί. Η ολοκλήρωση του project μέσα σε μία μέρα κατέστησε το γύρισμα σε ένα από τα πιο δύσκολα.

Έχετε διακριθεί και βραβευθεί, χάρη στα εναέρια γυρίσματά σας. 

Έχω διακριθεί στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με drone που διοργάνωσε το The Thing About Greece (Flow film & Eco Festival 2018) με το βραβείο BestAction καθώς με το πρώτο βραβείο στη κατηγορία της Ατομικής Πρωτοβουλίας από το Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο 2020 και τον Οκτώβριο του 2021, που αφορούσε την διάδοση του μηνύματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. 

Ποια είναι τα στοιχεία αυτά, για έναν αεροκινηματογραφιστή, που μπορούν να τον κατατάξουν από τον «καλό» στον «επαγγελματία»; Με λίγα λόγια, ποιες συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που ξεκινάει τώρα τις πτήσεις;

Θεωρώ ότι εκτός από τα βασικά στοιχεία που είναι η συνεχής τριβή και η μελέτη με το αντικείμενο, άλλο ένα κύριο συστατικό είναι και η αγάπη της δημιουργίας.
Αυτό που θα συμβούλευα σε κάποιον που ξεκινάει τώρα τις πτήσεις είναι να παρακολουθήσει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Να έχει αγάπη, μεράκι αλλά και συναίσθηση και υπευθυνότητα γι’ αυτό που κάνει. Όσο πιο ψηλά πετάει, άλλο τόσο προσγειωμένος πρέπει να είναι. 

Πώς διαβλέπετε τις προοπτικές του κλάδου της αεροκινηματογράφισης στη χώρα μας;

Ο κλάδος της αεροκινηματογράφισης στη χώρα μας θεωρώ ότι έχει προοπτικές, υπάρχουν ευκαιρίες, αλλά και αν και δεν υπάρχουν…να τις δημιουργήσουμε εμείς! 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το 2022;

Όσον αφορά τα σχέδιά μου για το νέο χρόνο, λένε «Όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει». Όμως, αυτό που θέλω,είναι, «να κάνω πράγματα για τα οποία θα είμαι περήφανος». Να συνεχίσω να καταγράφω με το ίδιο πάθος και να συνθέτω με την ίδια αγάπη, θέματα με σκοπό την ανάδειξη μοναδικών στιγμών και την παραμονή τους στον χρόνο.

Περισσότερα για τον Στέφανο Ματσουκαλίδη και την MTSKLDS Aerial Video  μπείτε εδώ: https://www.matsoukalidis.gr/

Do Something You Can Be Proud Of

«Κάνε πράγματα για τα οποία θα είσαι Περήφανος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ