Στα εσώτερα του φυτού η Drone Ag με τη βοήθεια των δορυφόρων της SpaceSense

- Advertisement -

Η Drone Ag συνεργάζεται με την γαλλική εταιρεία SpaceSense και φέρνει στην δημοφιλή εφαρμογή Skippy Scout δεδομένα που συλλέγονται τόσο από την πτήση του drone όσο και από τους δορυφόρους της SpaceSense, επιτρέποντας στον αγρότη να είναι συνέχεια ενημερωμένος σχετικά με την υγεία της καλλιέργειας, την υγρασία του πεδίου και την υγρασία στην ατμόσφαιρα.

Όλα τα χρήσιμα δεδομένα της καλλιέργειας στο κινητό φέρνει η Drone Ag που συνεργάζεται τώρα και με την γαλλική εταιρεία SpaceSense η οποία θα βοηθήσει τους αγρότες να έχουν πλήρη «δορυφορική» εικόνα σχετικά με τις συνθήκες της καλλιέργειας, αδιάκοπα και χωρίς καθυστερήσεις.

Οι δύο εταιρείες συγχωνεύσουν τα δεδομένα τους στην εφαρμογή Skippy Scout, η οποία ολοένα και εξελίσσεται, φέρνοντας τώρα στο κινητό του χρήση ένα συνδυασμό εικόνων από το drone και τους δορυφόρους. «Η SpaceSense θα κρατά ενημερωμένους τους χάρτες των πεδίων που επιτρέπουν τον στοχοθετημένο εντοπισμό της καλλιέργειας με το Skippy Scout», δήλωσε ο Jack Wrangham της DroneAg. «Ο συνδυασμός των δύο προσφέρει στους χρήστες μας μια γρήγορη και αποτελεσματική εικόνα για την υγεία των καλλιεργειών αλλά και πολλά άλλα». Με λίγα λόγια, η δορυφορική χαρτογράφηση μάς λέει πού να κοιτάξουμε σε ένα πεδίο και το Skippy Scout προσδιορίζει ποια πιθανά προβλήματα μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν.

Οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν μάλιστα και τεχνολογίες «machine-learning» για να ερμηνεύσουν με τον πλέον προηγμένο τρόπο την απόδοση της καλλιέργειας βάσει υψηλής ανάλυσης εικόνων και δορυφορικής παρακολούθησης.

Τι είναι η εφαρμογή Skippy Scout;

Το Skippy Scout είναι μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που συνδυάζεται με ένα drone το οποίο πετάει και βγάζει φωτογραφίες στο πεδίο. Οι εικόνες της καλλιέργειας αποστέλλονται ύστερα πίσω στο τηλέφωνο για έλεγχο από τον αγρότη.

Η Drone Ag προσθέτει τώρα αυξημένη λειτουργικότητα μέσω των δορυφορικών δεδομένων συμπεριλαμβανομένης της υγείας των καλλιεργειών, της υγρασίας και της υγρασίας του εδάφους, με τη βοήθεια της SpaceSense.

Ο συνιδρυτής της SpaceSense, Sami Yacoubi, δήλωσε ότι η τεχνολογία της εταιρείας του επέτρεψε στους αγρότες να λαμβάνουν μια πλήρη εικόνα των χωραφιών τους κάθε λίγες μέρες και λίγες ώρες μετά τη λήψη της εικόνας από τον δορυφόρο. Αυτό διασφαλίζει ότι τα δεδομένα πεδίου είναι πάντα ενημερωμένα, κάτι που θα βοηθήσει τους αγρότες να πάρουν γρήγορες αποφάσεις.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι να αναπτυχθεί μια τεχνολογία ενσωματωμένη σε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη ικανή να αναλύει τις καλλιέργειες και να παρέχει συμβουλές στους αγρότες με βάση τις εικόνες που έχουν ληφθεί από ένα drone και τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τη δορυφορική παρατήρηση.

«Ο συνδυασμός όλων αυτών των τεχνολογιών μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο, να μειώσει τη χρήση χημικών και να βελτιώσει την απόδοση των καλλιεργειών», δήλωσε ο κ. Wrangham. «Είναι ένας οικονομικά αποδοτικός και βιώσιμος βοηθός που μπορεί να μειώσει τις ζημιές στο έδαφος και να βοηθήσει τους αγρότες να καλύψουν την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα».

Νέα έκδοση του λογισμικού Skippy Scout

Πριν λίγες ημέρες η Drone Ag αναβάθμισε την εφαρμογή Skippy Scout στην έκδοση 2.5, προσφέροντας περισσότερες ταχύτητες εντοπισμού και βελτιώσεις στην επισκόπηση πεδίου, αυτοματοποιημένες αναφορές και αναφορές πεδίων σε μορφή PDF χρησιμοποιώντας χάρτες που ανέβασε ο χρήστης και εικόνες που τραβήχτηκαν από το drone.

Η νέα έκδοση είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Jack Wrangham. «Η αρχική εφαρμογή Skippy θα μπορούσε να πετάξει ένα drone για να εντοπίσει σημεία σε ένα πεδίο πέντε φορές πιο γρήγορα από το παραδοσιακό τρόπο. Η νέα έκδοση 2.5 έχει περισσότερη λειτουργικότητα και είναι 10 φορές γρηγορότερη, επιτρέποντας στους χρήστες να καλύπτουν έως και 25 στρέμματα σε μόλις πέντε λεπτά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ