Στην προμήθεια ακόμα 4.000 drones προχωρά το ουκρανικό ΥΠΑΜ

- Advertisement -

Η Υπηρεσία Προμηθειών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ότι θα αγοράσει άλλα 4.000 drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι σχετικοί διαγωνισμοί για την αγορά 3.000 μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου DJI Mavic 3E και 1.000 τύπου DJI Mavic 3 Thermal UAV με πρόσθετα εξαρτήματα, δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας.

«Έχουν δημοσιευθεί 15 επιλογές για την προμήθεια 200 UAV DJI Mavic 3E (3.000 μονάδες συνολικά) και 5 επιλογές για 200 θερμικά UAV DJI Mavic 3 (1.000 μονάδες). Η αναμενόμενη αξία της προμήθειας υπολογίζεται με βάση τις παρακάτω τιμές: περίπου 3.300 δολάρια ΗΠΑ για ένα Mavic 3E και περίπου 5.000 δολάρια ΗΠΑ για ένα Mavic 3 Thermal», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το ένα πέμπτο από τα 20.000 drones που σχεδίαζε να αγοράσει η υπηρεσία στο πλαίσιο των συμφωνιών-πλαισίων που έχει υπογράψει. Είναι πιθανό ότι αυτές οι παραγγελίες θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.

Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση διέθεσε επιπλέον 162,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τις δυνάμεις ασφαλείας και άμυνας, με το ποσό να χρησιμοποιηθεί για την αγορά drones. Με πρόσθετη οικονομική υποστήριξη από τις δυτικές κυβερνήσεις, η Ουκρανία θα μπορούσε να παράγει 2 εκατομμύρια drones ετησίως, που είναι διπλάσιο από το τρέχον ποσοστό παραγωγής.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αναδείξει την χρήση drones στο πεδίο της μάχης, με χιλιάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των εχθρικών δυνάμεων, την καθοδήγηση του πυροβολικού και τον βομβαρδισμό στόχων.

Η ανάπτυξη μικρότερων drones, η οποία ήταν λιγότερο συχνή στην αρχή του πολέμου, έχει πλέον γίνει εξαιρετικά οργανωμένη, με τα UAV να είναι πλέον ενσωματωμένα στη δομή των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Σχεδόν κάθε ταξιαρχία διαθέτει επιθετικά drones, ενώ οι περισσότερες μονάδες διαθέτουν μικρά αναγνωριστικά drones.

Πηγή: Pronews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ