Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για βραδινή πτήση drone δίπλα από τα ΜΑΤ στο Γουδή – Τι συνέβη

- Advertisement -

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία τα ξημερώματα της Δευτέρας για πτήση drone δίπλα από αστυνομικές εγκαταστάσεις στο Γουδή.

Πρόκειται για περιοχή όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των ΜΑΤ και άλλων «ευαίσθητων» υπηρεσιών. Αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ διέκρινε την πτήση του drone και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση για να εξακριβωθεί τι συμβαίνει.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε στις 00.50 τα ξημερώματα και αμέσως μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» έφτασαν στην περιοχή ξεκινώντας έρευνες για τον εντοπισμό των χειριστών του drone. Δέκα λεπτά αργότερα εντοπίστηκαν τρεις άντρες, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας στου Ζωγράφου, ενώ αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας.

Στο Τμήμα Ασφαλείας διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τρεις Έλληνες, από τους οποίους ζητήθηκαν εξηγήσεις για την πτήση του drone. Από την έρευνα προέκυψε ότι η πτήση drone έγινε στο πλαίσιο εργασιών φωτισμού και τότε ο συναγερμός έληξε. Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις προσαχθέντες, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να του σταλεί προανακριτικό υλικό.

Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον Δήμο Ζωγράφου αναφέρθηκε ότι «στο πλαίσιο σύμβασης με εταιρεία που ανέλαβε έργα φωτισμού, υπήρχε -μεταξύ άλλων- όρος για την παράδοση cd με βιντεοληπτικό υλικό από τα έργα φωτισμού. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η πτήση drone».

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε στο Newsbomb.gr ότι «δεν προέκυψε οτιδήποτε ύποπτο και ότι η πτήση έγινε στο πλαίσιο έργων φωτισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ