Συρίγος: Η Τουρκία έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ειδικά στην παραγωγή drone

- Advertisement -

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής Αθηνών της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ειδικά στην παραγωγή drone.

Μετά από τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Νίκο Δένδια, ο οποίος είπε πως η Τουρκία είναι πολύ πιο μπροστά από την χώρα του στον τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας, και ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Άγγελος Συρίγος δήλωσε πως η Τουρκία έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ειδικά στην παραγωγή drone.  

Σε τηλεοπτική εκπομπή που συμμετείχε ο Συρίγος, υπενθύμισε ότι το 2019 τα περισσότερα πολεμικά αεροσκάφη τύπου «Mirage» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπορούσαν να πετάξουν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Ο Συρίγος είπε ότι αγόρασαν τα ανταλλακτικά που έλειπαν αργότερα, αλλά έμειναν πολύ πίσω ως χώρα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και πρόσθεσε:

“Αγοράσαμε πολεμικά αεροσκάφη Rafale για να κλείσουμε το τεράστιο κενό μεταξύ μας και της Τουρκίας όσον αφορά τον εξοπλισμό. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εγχώρια παραγωγή. Χρειάζονται τουλάχιστον 10 χρόνια για να έχουμε μια σοβαρή αμυντική βιομηχανία. Η Τουρκία έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ειδικά σε παραγωγή drone».

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στην Καθημερινή τις προάλλες δήλωσε ότι η Τουρκία είναι πολύ μπροστά από την Ελλάδα στον τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας.

«Αρκεί να δείτε πού ήμασταν η Τουρκία κι εμείς το 1980 και να δείτε επίσης πού βρισκόμαστε η Τουρκία κι εμείς σήμερα, το 2024. Η Τουρκία έχει κάνει άλματα κι εμείς έχουμε κάνει βήματα προς τα πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Δένδιας.

Πηγή: trt.net.tr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ